Säkert hem – så gör du

Det finns många saker du kan göra för att göra ditt hem säkrare för dig och din familj. Här är några tips:

  1. Installera lås på dina dörrar och fönster. Ett bra lås är det första steget för att skydda ditt hem. Se till att dina dörrar och fönster är utrustade med kraftfulla, säkra lås. Ett elektroniskt lås använder en kod, en kortläsare eller en app för att öppna dörren. Det är ett av de mest säkra låsen och det ger dig också möjlighet att kontrollera tillgången till ditt hus på ett enkelt sätt. Det är viktigt att välja ett lås som passar dina behov.Du bör också få hjälp från en professionell för att säkerställa att låset är installerat på rätt sätt.
  2. Installera utomhusbelysning runt ditt hus, särskilt på mörka områden som bakdörrar och garagesidor. Du kan installera en timer för att slå på och stänga av lampor när du inte är hemma. Det kan skapa en illusion av att någon är hemma och hålla borta eventuella inkräktare.
  3. Installera ett hemlarm med rörelsesensorer och kameraövervakning.
  4. Gör radonmätning med radonmätare regelbundet. Radon är hälsofarligt och kan orsaka cancer.
  5. Skapa en säkerhetsrutin tillsammans med dina familjemedlemmar, inklusive att stänga och låsa dörrar och fönster när du lämnar hemmet.
  6. Undvik att lämna nycklar utom synhåll och använd inte ensamma krukor och dylikt som ett gömställe för nycklar.
  7. Grannsamverkan – bygg ett nätverk med dina grannar och håll kontakten med dem för att upptäcka eventuella misstänkta aktiviteter i området. Grannsamverkan innebär att man bygger ett nätverk med sina grannar, delar information och håller varandra uppdaterade om vad som händer i området. Detta kan inkludera att bilda en grannskapsvakt, starta en grannsamverkansgrupp på sociala medier eller ha regelbundna möten med grannar för att diskutera säkerhetsfrågor. Grannsamverkan är ett enkelt och effektivt sätt att höja säkerheten. 

Det här är några av de saker du kan göra för att skydda ditt hem. Det är viktigt att ta säkerheten på allvar och att regelbundet granska och uppdatera sina säkerhetsåtgärder för att säkerställa att hem och familj är skyddade. 

Blogg

Flyttstädning – Vi tipsar – Det ska du göra innan du flyttar

Flyttar du? Oavsett om det är tvärs över stan eller över hela landet, kan flyttningen vara en svår uppgift – speciellt när det kommer till städning! Det är så många saker som måste göras inför din flytt, det kan vara svårt att veta var man ska börja. Därför har vi satt ihop den här praktiska […]

Read More
Blogg

Fördelar med marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring på sociala medier innebär att företag använder sociala nätverk som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och andra plattformar för att nå ut till en målgrupp med sin marknadsföring. Genom att använda funktioner som annonsering, innehållsskapande, interaktion med följare och influencer-marketing, hoppas företag på att öka sin synlighet, bygga varumärke, skapa engagemang och öka försäljningen. Marknadsföring […]

Read More