Säkert hem – så gör du

Det finns många saker du kan göra för att göra ditt hem säkrare för dig och din familj. Här är några tips:

  1. Installera lås på dina dörrar och fönster. Ett bra lås är det första steget för att skydda ditt hem. Se till att dina dörrar och fönster är utrustade med kraftfulla, säkra lås. Ett elektroniskt lås använder en kod, en kortläsare eller en app för att öppna dörren. Det är ett av de mest säkra låsen och det ger dig också möjlighet att kontrollera tillgången till ditt hus på ett enkelt sätt. Det är viktigt att välja ett lås som passar dina behov.Du bör också få hjälp från en professionell för att säkerställa att låset är installerat på rätt sätt.
  2. Installera utomhusbelysning runt ditt hus, särskilt på mörka områden som bakdörrar och garagesidor. Du kan installera en timer för att slå på och stänga av lampor när du inte är hemma. Det kan skapa en illusion av att någon är hemma och hålla borta eventuella inkräktare.
  3. Installera ett hemlarm med rörelsesensorer och kameraövervakning.
  4. Gör radonmätning med radonmätare regelbundet. Radon är hälsofarligt och kan orsaka cancer.
  5. Skapa en säkerhetsrutin tillsammans med dina familjemedlemmar, inklusive att stänga och låsa dörrar och fönster när du lämnar hemmet.
  6. Undvik att lämna nycklar utom synhåll och använd inte ensamma krukor och dylikt som ett gömställe för nycklar.
  7. Grannsamverkan – bygg ett nätverk med dina grannar och håll kontakten med dem för att upptäcka eventuella misstänkta aktiviteter i området. Grannsamverkan innebär att man bygger ett nätverk med sina grannar, delar information och håller varandra uppdaterade om vad som händer i området. Detta kan inkludera att bilda en grannskapsvakt, starta en grannsamverkansgrupp på sociala medier eller ha regelbundna möten med grannar för att diskutera säkerhetsfrågor. Grannsamverkan är ett enkelt och effektivt sätt att höja säkerheten. 

Det här är några av de saker du kan göra för att skydda ditt hem. Det är viktigt att ta säkerheten på allvar och att regelbundet granska och uppdatera sina säkerhetsåtgärder för att säkerställa att hem och familj är skyddade. 

Blogg

Basalt: Noggrann och omfattande krisberedskap

I dagens flyktiga och oförutsägbara värld står organisationer inför en rad potentiella kriser som kan störa verksamheten, skada rykte och äventyra säkerheten för känslig information. Basalt, en känd ledare inom cybersäkerhet, går utöver traditionella säkerhetsåtgärder genom att erbjuda omfattande krisberedskapstjänster. Den här artikeln utforskar hur Basalts expertis och systematiska tillvägagångssätt för krisberedskap ger organisationer möjlighet […]

Read More
Blogg

Släpp taget om dyra faktureringstjänster – Välkommen till SAMpoolen.se

En revolution är under uppsegling i egenanställningens värld. SAMpoolen.se, en modern, effektiv och prisvärd plattform för alla dina egenanställningsbehov. Här kan du fakturera utan företag, billigast på marknaden, med en avgift på bara 2%. Egenanställning – Frihet med ansvar Att vara egenanställd innebär att du har friheten att styra över ditt arbetsliv, men det innebär […]

Read More
Blogg

SAMpoolen.se: Din bästa partner för smidig och prisvärd fakturering som frilansare

Att vara frilansare innebär att du behöver en pålitlig samarbetspartner som underlättar fakturering och administration. SAMpoolen.se är lösningen för dig som vill fakturera utan företag och förenkla din vardag med prisvärda och tillförlitliga tjänster. Det förstklassiga valet för kostnadsmedvetna egenanställda Med SAMpoolen.se får du den mest prisvärda egenanställningslösningen tack vare vår låga avgift på endast […]

Read More