Har du drabbats ischias? Kiropraktorns 3 tips

Ischias är ett problem som drabbar många människor. Om du är en av dem som lider av ischias vet du hur smärtsamt och försvagande det kan vara. I det här blogginlägget ska vi prata med en kiropraktor om några tips för att hantera ischias. Kiropraktorn har hjälpt många människor att hitta lindring från sin ischiassmärta, och han har några bra råd att dela med sig av!

Om ischias

Först är det viktigt att förstå vad ischias är. Ischias är när ischiasnerven blir sammanpressad eller klämd. Detta kan orsaka smärta och obehag i många delar av kroppen, inklusive rygg, ben, skinkor och fötter. Smärtan kan vara skarp eller brännande och strålar ofta ner på ena sidan av kroppen.

Tips 1 från vår kiropraktor är att hålla dig aktiv
Träning hjälper till att lindra trycket på ryggraden, vilket kan vara orsaken till din ischiassmärta. Aktiviteter som yoga och simning kan hjälpa dig att sträcka ut spända muskler och lindra dina symtom. Dessutom kan stärkande övningar som plankor och överbryggning hjälpa till att bygga kärnstyrka för att bättre stödja ryggraden och minska inflammation.

Tips 2 är att använda värme- eller kylbehandling
Värme- och kylterapi kan hjälpa till att minska inflammation och lindra ischiassmärta. Applicera en värmedyna eller varmvattenflaska på det område som är mest drabbat av ischias, eller använd en ispåse för att minska svullnad.

Tips 3 är att prova massageterapi
Massageterapi kan vara mycket fördelaktigt för dem som lider av ischias. Det hjälper till att slappna av i musklerna runt ryggraden och förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur kommer att minska muskelspänningar och lindra en del av smärtan. Kontakta ischiasspecialisterna, vi är experter på ischias.

Har du hört talas om falsk ischias?

Vad är falsk ischias? Falsk ischias eller pseudo-ischias uppstår när du upplever smärta som liknar ischias, men utan att nerven trycks ihop. Detta orsakas vanligtvis av spända muskler i nedre delen av ryggen och rumpan, som trycker på vävnaden runt ischiasnerven. Detta kan orsaka en stickande känsla eller skarp smärta på ena sidan av benet.

Blogg

Basalt: Noggrann och omfattande krisberedskap

I dagens flyktiga och oförutsägbara värld står organisationer inför en rad potentiella kriser som kan störa verksamheten, skada rykte och äventyra säkerheten för känslig information. Basalt, en känd ledare inom cybersäkerhet, går utöver traditionella säkerhetsåtgärder genom att erbjuda omfattande krisberedskapstjänster. Den här artikeln utforskar hur Basalts expertis och systematiska tillvägagångssätt för krisberedskap ger organisationer möjlighet […]

Read More
Blogg

Släpp taget om dyra faktureringstjänster – Välkommen till SAMpoolen.se

En revolution är under uppsegling i egenanställningens värld. SAMpoolen.se, en modern, effektiv och prisvärd plattform för alla dina egenanställningsbehov. Här kan du fakturera utan företag, billigast på marknaden, med en avgift på bara 2%. Egenanställning – Frihet med ansvar Att vara egenanställd innebär att du har friheten att styra över ditt arbetsliv, men det innebär […]

Read More
Blogg

SAMpoolen.se: Din bästa partner för smidig och prisvärd fakturering som frilansare

Att vara frilansare innebär att du behöver en pålitlig samarbetspartner som underlättar fakturering och administration. SAMpoolen.se är lösningen för dig som vill fakturera utan företag och förenkla din vardag med prisvärda och tillförlitliga tjänster. Det förstklassiga valet för kostnadsmedvetna egenanställda Med SAMpoolen.se får du den mest prisvärda egenanställningslösningen tack vare vår låga avgift på endast […]

Read More